Over ons

Even voorstellen

"Dolce far’ niente" -  "Heerlijk niets doen".  

Olanda Italia is hét bedrijf waarbij ik je help met het boeken van een reis naar het "Bella Italia". Mijn naam is José Langelaan (Nederlandse) en al decennia werkzaam in dit fantastische land.

Olanda Italia is de nieuwe naam van het vroegere Campingsclub Olanda Italia eind jaren ’80 door W. Rijntalder (mijn partner) Destijds alléén campings. In de loop van de jaren is het geheel uitgegroeid met veel accommodaties, w.o hotels, appartementen en campings op zomer- en winterbestemmingen. 

Op jonge leeftijd (17 jaar) ben ik naar Italië vertrokken als au-pair en 2 jaar later was ik reisleidster op de excursie bussen voor gerenommeerde Italiaanse touperoperators in Rimini w.o Adriatour en Condor. Dat was nog de tijd dat de vliegtuigen op en aanvlogen naar Rimini en het een must was de bekende steden Rome, Florence, Venetië, San Marino, Urbino, Perugia en Urbino te bezoeken, excursie bussen met gemengd publiek, Engels, Frans, Duits en Nederlanders.  Na die eerste ervaringen heb ik als reisleidster gewerkt voor Holland International stedenreizen in Europa, de Jong Intra Vakantie standplaats hostess in Rimini,  Tenerife voor de Condor (Italië) en Kras Reizen in de wintermaanden als reserveringsmedewerkster. Twee jaar een fotowinkel gerund in de wintersportplaats Ortisei (Val Gardena).

Mijn hobby is fotografie en dat heb ik altijd perfect kunnen combineren met het werk. Al jaren lever ik tesamen met de contracten foto’s van de bestemmingen en accomodaties aan de touroperators om te publiceren op hun websites en vroeger de reisgidsen. Heel mijn leven heb ik in het toerisme gewerkt en graag wil ik je Italië leren kennen, niet alleen de bekende plaatsen en steden, maar ook de minder bekende, klein karakterstieke dorpjes, de cultuur, gewoontes, restaurantjes, aparte winkels, “weetjes”, musea, etc., waardoor je het Italië van nu nog meer gaat waarderen!

 

Ti auguro una Buona Vacanza..!!