Blog

Benvenuti sul sito Olanda.Italia

BENVENUTI SUL SITO OLANDA.ITALIA

Met plezier presenteer ik de nieuwe website van Olanda.Italia. In eigen beheer gemaakt, vormgever mijn neef Vincent Meskers, dank! De accomodaties die we aanbieden worden niet altijd verkocht door de touroperators, wat ons de mogelijkheid biedt het direct door te verkopen aan het publiek zonder tussen personen. Een site met hotels, appartementen, campings, informatie, een mix van foto’s zowel zomer als winter bestemmingen met verschillende gebieden in dit fantatische land. Alle wegen leiden naar Italië (Rome)! De mensen worden steeds zelfstandiger en de tijd dat men “aan de hand” meegenomen werd door een reisleider/ster is wel voorbij. Door internet kan men overal de juiste info vinden en zelf een reis samenstellen op een eenvoudig manier. De teksten in de site zijn zo beknopt mogelijk gehouden. Voor extra info stuur me een bericht via e-mail. Op de site staat een klein gedeelte van alle accomodaties die we in contract hebben, het geheel wordt nog aan- gevuld en verbeterd. 

Op het moment dat we on-line gaan zijn de lange koude winterdagen voorbij. Het winterseizoen in de Italiaanse Dolomieten is bijna ten einde. We gaan weer denken aan de voorjaars-en zomervakanties. Voor veel mensen de fijnste en mooiste tijd van het jaar!

In deze periode (Maart – April) zijn we bezig met de de winterinkoop accomodaties 2018. De groepsaanvragen komen in deze periode ook al weer binnen. Hoe anders was dit in de vorige eeuw:

Even terug in de tijd, de jaren ’60

De lange rijen mensen die destijds een  zomer vakantie wilden boeken is al lang verleden tijd. Men boekt nu on-line en als je boekt moet alles zo snel mogelijk afgehandeld worden.

Een mooi voorbeeld uit de jaren ’60 in Amsterdam bij een “Reisbureau”, mensen stonden in dikke rijen voor de reiswinkel om een reis te boeken naar een zomer bestemming in Italië. Na het uitkomen van de nieuwe reisgidsen in Januari trotseerden de mensen kou, regen en wind om te kunnen boeken en met het vliegtuig of bus naar Italië te kunnen reizen. Telex? Fax? Internet? Bestond niet! Alle reserveringen, aanvragen, rekeningen en bijkomende administratie ging per post en soms als er een urgentie was per telefoon en ook dat was niet makkelijk om naar het buitenland te bellen eerst de centrale  inlichtingen buitenland PTT (nu KPN). Men kreeg een operator aan de lijn, die het mogelijk maakte om te kunnen communiceren met Italië. De Zuid-Europese landen waren destijds dé mode en verre landen werden nog niet verkocht door de Touroperators. 

[Not a valid template]