Blog

Cattolica Adriatische Riviera

CATTOLICA ADRIATISCHE RIVIERA

het vroegere vissersdorp is uitgegroeid tot een mondaine toeristische badplaats  met hotels en appartementen. Gelegen op de grens tussen de provincie Romagna en de Marche aan de voet van de Alpenijnen. 

De bekende badplaats aan de Adriatische Riviera met 17.000 inwoners, niet te groot, waardoor het dorp een gezellig geheel vormt. Bekend in het buitenland en vanuit heel komen veel Europa vakantiegangers. De schone goudkleurige zandstranden, met ligstoelen, parasols, badmeesters  en de kleine strandbars brengt ook veel repeaters naar de deze badplaats.

Watersport bij veel wind kitesurf en surfen.
Wielersport de omgeving is uiterst geschikt voor fietstochten w.o mountainbikes, racefietsen en ook direct langs de kuststrook (vlak) mogelijkheden voldoende om kleine uitstapjes te maken ook met gewone fietsen.

In de avonduren heerlijk flaneren langs de Via Carducci de promenade en de gezellige winkelstraten via Dante e Via Bovio. In deze plaats komen ook veel Italianen van uit Noord Italië. Vanuit Cattolica vele excursie mogelijkheden zoals bezoek aan San Marino, Rimini en de kleine fantastische dorpjes in het achterland w.o Gradara, Montefiore, Saludeccio, Mondaino etc. en ook Venetië is een mogelijkheid, per bus of trein.

TIP: breng in de vroege de morgenuren een bezoek aan de oude vissershaven. De boten komen binnen varen bij de zonsopgang.
Drink een heerlijke cappuccino met een brioche op een terrasje, de Italianen zelf doen dit ook iedere morgen zomer of winter, even snel een espresso of cappuccino in een bar, bijpraten met vrienden en daarna snel naar het werk!! Of in jouw geval heerlijk genieten van de vroege ochtend!

Zie op de site Hotel Pinocchio, King, Solmar en Panorama

[Not a valid template]