BestemmingDolomietenFolgaridaWinter

Folgarida – Marilleva – Peio – Tonale

Folgarida – Marilleva – Peio - Tonale
FOLGARIDA – MARILVEA – PEIO – TONALE

de vallei “Val di Sole” (Dimaro) is gelegen in west-Trentino tussen het Gardameer en Alto Adige (Südtirol) en wordt omringd door de bergmassieven van de Adamello-Presanella, van de Ortles-Cevadale en van de Brenta Dolomieten. De pistes van Folgarida-Marileva, die ’s avonds verlicht zijn, trekken veel belangstelling omdat ze direct verbonden zijn met  die van Madonna di Campiglio (120 km. skipistes met 46 liften).

Bij de Tonalepas kunt U skiën tot op een hoogte van 3000 meter (70 km. skipistes en 26 liften). 
De pistes van Peio liggen in het sprookjesachtig mooie natuurpark “Parco Nazionale dello Stelvio” en bij het thermaal centrum.

In totaal kunnen 150 km. pistes worden voorzien van kunstsneeuw. De skiliften van het Val di Sole zijn allemaal van de laatste generatie met vierpersoons stoeltjesliften en gondellisten voor 6/12 personen met een totale vervoerscapaciteit van 72.000 personen per uur. De vallei biedt 45.000 slaapplaatsen in hotels, residences, op campings, in berghutten, argricolturs en in appartementen. Behalve direct bij de skipistes kun je ook logeren in de gastverblijven in de vallei vanwaar snel en comfortabel vervoer naar de pistes wordt geregeld in kleine privé-busjes en in de gratis sneeuw/skibus. 

Mogelijkheden zijn er natuurlijk ook volop voor snowboarders en voor langlaufers (70 km. langlaufpistes waarvan een deel ’s avonds verlicht). Verder zijn er zwembaden, schaatsbanen met zowel natuur- als kunstijs voor het gewone schaatsen en voor ijshockey, een thermaal centrum en congrescentra. Voor skilessen zijn er meer dan 250 skileraren ter beschikking. De “Val di Sole” is ook per trein bereikbaar.

[Not a valid template]