Adriatische kustBestemmingZomer

Het achterland van de Romagna en de Marche

HET ACHTERLAND VAN DE ROMAGNA EN DE MARCHE

Cattolica ligt in de provincie Romagna op de grens van de Marche, het achterland bestaat echt en is onvergetelijk mooi. Waarom iedere dag naar het strand om te zonnen, heerlijk bruin worden kun je in de bergen ook en je bent tevens actief geweest, 

Direct achter Gabicce Monte, liggen de Alpenijnen tot ver in het zuiden van Italië, een prachtig stukje natuur, al waar de tijd is stil blijven staan. Hier kun je uren wandelen, fietsen of ga naar een van de vele vrijstrandjes aan de voet van de berg. Baia Vallugola een klein paradijsje met luxe jachten een prachtig stukje strand met kleine barretjes en restaurantjes. Maak ook een stop bij de pottenbakker in Castel di Mezzo.

De Panoramica een prachtige weg dwars door het heuvelland met afwisselend uitzicht op de heuvels en de diepblauwe zee, “Strada dell’Amore” waarom…. overtuig je zelf!  Rijdt naar de eeuwen oude Castel del Mezzo, Fiorenzuola di Focara. Wil je nog tot aan het einde van deze Panoroamische route? Deze eindigt in Pesaro de hoofdstad van de Marche.

TIP: Bij zonsondergang is het restaurant BelSit op Gabicce Monte een prachtige plek om foto’s te nemen. Het ligt op het meest strategische punt van de Panoramica. De pizza’s zijn er overheerlijk en vergeet het dessert niet een fantastische ijscoupe!

[Not a valid template]