Blog

Il Re Guiglemo Alessandro 50 anni

IL RE GUIGLIEMO ALESSANDRO 50 ANNI

Groot feest in NL, Koning Willem Alexander wordt 50 en dit gaat natuurlijk ook niet aan Olanda.Italia voorbij. De tompoezen staan overal op tafel, maar hoe anders was het toen de Koninklijke familie Juliana, Bernard en de Prinsessen nog op het bordes in Soestdijk stonden te wuiven naar het volk.

In de zomer gingen zij op naar hun zomerverblijf  “Villa de Olifant” in Porto Ercole aan de Toscaanse kust – Monte Agentario (Grosseto). Een prachtige villa met een eigen groot privéstrand. Ze waren geliefde gasten en werden overal in winkels en restaurants gewaardeerd, maar toch vele “Ercolanen” waren niet gecharmeerd van deze familie, daar zij zich een stuk privéstrand toegeëigend hadden. Wilde je een mooie strandwandeling maken kon dat echt niet! Aangekomen bij dit verblijf moest je strand verlaten en geheel omheen lopen. Boten mochten niet aanleggen i.v.m de veiligheid etc.  Dit heeft destijds veel juridische problemen gegeven en vele artikelen in de Italiaanse kranten. Het heeft jaren geduurd alvorens dit probleem opgelost was, uiteindelijk heeft de Koninklijke familie geen gelijk gekregen van de rechter en daarmee was het ook afgelopen met de heerlijke vakanties aan deze fantastische kust.

Veel Nederlanders gingen massaal op vakantie naar Porto Ercole en omgeving om maar een glimp op te kunnen vangen van de Koninklijke familie, het was altijd druk met Hollanders. Het gebied is geweldig met de vele kleine havendorpjes.

De geweldige villa met de 15 kamers heeft jaren lang leeg gestaan en destijds in 2005 heeft een bekende NL Hotelketen interesse getoond om deze villa om te bouwen tot hotel. Wij hebben voor deze Hotelketen de contacten gelegd en de Villa bezocht, het was oud en aan restauratie toe en de vraagprijs was 15 miljoen Euro. De prijs zakte naar 10 miljoen. Voor zover ik weet, heeft niemand het ooit gekocht en het staat er ook niet meer, simpel afgebroken!

De aangeboden hotels op de Olanda.Italia site zijn niet ver van Porto Ercole, een excursie langs dit gedeelte van de kust is de moeite waard en stop dan ook even bij het plaatsje Santo Stefano en gebruik aan de haven in een van de kleine restaurantjes een maaltijd. Altijd druk en bedrijvig aan de haven met duikers die terug komen.

[Not a valid template]