BestemmingDolomietenMadonna di CampiglioPinzoloWinter

Madonna di Campiglio – Pinzolo

Madonna di Campiglio - Pinzolo 1
MADONNA DI CAMPIGLIO  – PINZOLO

deze mondaine plaats is het beroemdste toeristische skicentra van Italië. Al vele eeuwen bekend om haar traditionele gastvrijheid. Al in 1186 was er hier een klein opvangcentrum voor reizigers (klein kamp = campiculus = campiglio). In de tweede helft van de 19e eeuw werd een beslissende keuze gemaakt en in een paar jaar groeide dit plaatsje uit tot een van de meest geliefde bestemmingen van de Habsburgse adel. 

Madonna di Campiglio biedt eerste klas skiliften en sportstructuren op Europees niveau. Italiaanse topper van de wintersport, Madonna di Campiglio is een synoniem voor skiën. Cinque Laghi, Pradalago, Grostè en Spinale zijn de speerpunten van het skigebied van Madonna di Campiglio en ze zijn allemaal met elkaar verbonden. Bovendien kunt u vanaf Pinzolo direct terug naar het centrum of op de ski’s verder naar de skigebieden van Folgarida en Marilleva. ’s Avonds kan er worden geskied op de geheel verlicht baan van “Canalone Miramonti”. Bij de bergpas “Passo Grostè” is een snowpark waar de freestylers zich kunnen uitleven op de half-pipe, slide, jump, quarter en spine en op de crossroute voor
de snowboarders. 

Het langlaufcentrum met uitgestrekte pistes ligt bij de bergpas “Passo Carlo Magno”. Vanuit het nabij gelegen dorpje Pinzolo, centrum van het Rendenadal, komt u met de snelle skilift van “Doss del Sabion” in een paar minuten in een schitterend alpinelandschap. Op deze berg
“Doss del Sabion” is een snowpark met half pipe, een serie pumps en er is een route voor boardercross. Vanaf Pinzolo gaan er langlaufpistes naar de dorpjes Carisolo, Guistino en Caderzone. Ook zijn er mogelijkheden voor langlauf buiten de pistes, tochten op sneeuwschoenen of met de hondenslee, paardrijden en parapendio. 

Schaatsers kunnen terecht op het natuurijs van het meer bij Madonna di Campiglio of in het overdekte ijsstadion in Pinzolo. Hier kunnen bromball, curling en ijshockey worden gespeeld. Er worden regelmatig shows opgevoerd door kunstschaats-kampioenen. Kabelbaan met de verbinding van PINZOLO naar MADONNA DI CAMPIGLIO, drie banen door Puzza dai Fo – Paza – Colarin en Patascoss, waardoor er een aansluitend gebied is ook naar MARILEVA en FOLGARIDA met in totaal meer dan 60 aansluitingen en meer dan 150 km skiruns.

[Not a valid template]