Adriatische kustBestemmingRiminiZomer

Rimini Adriatische Riviera

RIMINI  ADRIATISCHE RIVIERA

is gelegen aan de oostkust van Italië aan de Adriatische Zee, niet van ver van de kleinste republiek ter wereld San Marino. Rimini is de belangrijkste badplaats van Italië voor jongerenreizen vanwege het geweldige uitgaansleven, de vele bars en disco’s, met de clubs Carnaby Blow-Up, Altro Mondo en in de toppers Baia Imperiale Coccoricco etc. 

Rimini heeft kilometers lange, brede, goud-gele zandstranden. Niet alleen voor jongeren maar ook voor families en ouderen een heerlijke bestemming. Het strand is kindvriendelijk en gaat langzaam over in diepwater, geen rotsen in de zee. Georganiseerde stranden met ligbedden, parasols, cabines veel kleine sportveldjes en de service van een badmeester.

Vanuit Rimini vele  excursie mogelijkheden, bezoek aan de sfeervolle historische binnenstad met de Ponte Tiberio, Tempio Malatesta, Arco d’Augusto, 2x in de week markt. Een lijn- busverbindingen tussen de verschillende stadswijken. De pretparken Mirabilandia, Fiabilandia en het  waterpretpark Aquafan. Het achterland met San Marino, San Leo, St. Arcangelo en de vele kleine kasteeldorpjes. Vergeet niet een bezoek te brengen aan een wijn- en/of olijfboer, pak de auto en zwerf door de kleine dorpjes. Je zult verrast zijn!! ‘s Avonds heelijk flaneren langs de lange boulevard met de vele winkels, restaurants, streetbars, of een strandwandeling en een drankje in een van de vele strandbars, het echte vakantieplezier! Laat je omarmen door de gastvrijheid van de Romagnoli en niet te vergeten  “la Piadina” te proeven, de specialiteit van de Romagnoli!…

Rimini als uitvalbasis naar andere steden is perfect, b.v  Bologna, Ravenna, Pesaro, Venetië, Florence, Urbino, Perugia etc.

[Not a valid template]