Adriatische kustBestemmingZomer

San Marino

SAN MARINO

is een enclave omringd door  Italië, het land is iets groter dan 61 km² en heeft een bevolking van ruim 30.000 inwoners. De hoofdstad is  San Marino. Het belasting vrij staatje met de duizenden winkeltjes is zeker een bezoek waard. De specialiteiten zijn parfumerie, moscato-wijn, likeuren, sigaretten,  keramiek, goud en zilver sieraden. San Marino heeft twee grote winkelcentra Atlante en Azzurro. Er zijn twee outlets San Marino Factory Outlet in Rovereta en de Queen Outlet in Dogana.

Gelegen op 24 km afstand van Rimini op de top van de berg Titano (750 mtr) heeft men vanaf de hoofdstad een magnifiek uitzicht over de kust en de Alpenijnen. Bij helder weer kan men zelfs de Dalmatische kust zien.

OP de top de drie verdedigingstorens La Guaita, La Cesta en Il Montale. In de jaren 50 zijn de torens gerestaureerd en veelal gebruikt voor de Italiaanse filmindustrie.  Langs bosroutes kun je een prachtige wandelingen maken over het heksenpad naar de top. De natuurlijke groene omgeving is een contrast met de drukke smalle straatjes. 

Postzegels en munten zijn erg geliefd voor verzamelaars San Marino ook zijn eigen postzegels en postsysteem. Om een kaart uit San Marino te sturen, hoef je alleen maar een stempel te kopen in een van de winkels van de stad. Zorg ervoor dat je de kaarten in een van de witte brievenbussen post voor vertrek. 

San Marino behoord tot de EU, maar wens je een stempel (visum) op het paspoort loop dan even langs het touristenburo voor een stempel prijs € 5.oo.

Musea in San Marino: het Staats Museum (Museo di Stato), die historische tentoonstellingen en kunstwerken bevat,  wassenbeeldenmuseum, wapenmuseum en het Museo d’Auto d’Epoca aan de voet van de Monte Titano. 
De meest interessante kerk is de basiliek van San Marino te vinden in het centrum.

TIP: Verblijf je in de badplaatsen Rimini, Riccione en Cattolica waar het in het hoogseizoen heel warm kan zijn, rijdt dan in de avonduren naar San Marino is een leuk dag uitstapje het is rustig in het centrum en door de hoogte heerlijk koel.