BestemmingDolomietenWinter

Val Gardena

VAL GARDENA

is een vallei in Südtirol dat bij veel wintersporters bekend is door de Sella Ronda, de wereldberoemde tocht waarbij je rondom het Sella massief skiet, maar ook los van de Sella Ronda heeft Val Gardena mooie skigebieden, geweldig eten en een schitterend landschap. 

Gevarieerd gebied met schitterende natuur. De ‘pièce de résistance’ van Val Gardena is de Sella Ronda. Deze rondtocht die de vier grootste dalen in de regio met elkaar verbindt, kan je zowel met de klok mee als tegen de klok in maken. Met de klok mee is de Sella Ronda iets sportiever dan tegen de klok in. De Sella Ronda is een dagtocht waar de pistes nooit heel moeilijk worden, maar waar het landschap echt van verbluffende schoonheid is. Je skiet onder de loodrechte wanden van het Sella Massief. Val Gardena ligt centraal in de Dolomieten, en staat in verbinding met het immense skigebied Dolomiti Superski.

Ligging: Aan de zuidkant van de Alpen is het weer vaak heel goed. De regio staat verder bekend om het goede eten en de houtsnijwerkers in
Val Gardena zijn wereld beroemd. Het dal doet enigszins Oostenrijks aan maar de après-ski staat op een beduidend lager pitje dan in het buurland.

Selva (Wolkenstein) is het kleinste van de drie dorpen Ortisei en St, Christina in Val Gardena maar, biedt de beste mogelijkheden als vertrekpunt voor de Sella Ronda. En die moet iedere wintersporter natuurlijk ooit gedaan hebben! De tocht is voor iedereen die rode pistes skiet goed te doen,

Extra: je kunt uitstapjes maken naar Arabba met de Marmolada gletsjer en niet vergeten Alta Badia met de afdaling vol bevroren watervallen van Lagazuoi naar Armentarola.

[Not a valid template]