Blog

Venezia – Lido di Jesolo

VENEZIA – LIDO DI JESOLO

De méést romantische stad van de wereld, een geliefde stad die je gezien moet hebben! Natuurlijk kan ik de geschiedenis en de jaartallen opnoemen van alle monumenten  in Venetië, op cultureel gebied en ook al ben je een “cultuurbarbaar” dan nog is deze stad een verrassing en zó indrukwekkend de sfeer is geweldig. Geen verkeer, heerlijk! Probeer als het kan het  hoogseizoen te mijden met die vreselijke cruiseboten die aan de kade liggen, maar bezoek de stad in de avonduren en buiten het seizoen om, in de winter is het nog mooier dan zijn er bijna geen toeristen!  Bezoek ook de eilanden rondom Venetië en hier komen we dan op een leuk verhaal.Door de jaren heen heeft de stad en omliggende eilanden vele spannende lugubere legende verhalen.

Enkele weken geleden hebben archeologen op het eiland Lazzarette Nuovo een vrouwelijke vampier in een middeleeuws massagraf gevonden. De vrouw was met een steen in haar mond begraven. De steen moest voorkomen dat zij zich te goed zou doen aan andere lijken. Dit gebeurde tussen de 13de en de 17de eeuw tijdens de pest. Men had geen kennis hoe een lichaam zich na de dood ontbindt. Soms werd een massagraf geopend en zag men dat er bloed uit de mond van de doden kwam en dat het haar langer was geworden. Lijken zwollen door de gas vorming. Het dodenmasker was vaak weggevreten door bacteriën, zo ontstond het idee dat de doden de andere lijken aten. Met deze gegevens vermoedt men dat de pest zo een rol in het ontstaan van de mythe en vampiers speelde. 

Slapen in Venetië is natuurlijk onbetaalbaar! Boek een hotel in Lido di Jesolo een geweldige badplaats aan de Adriatische Zee, van daaruit pak je de bus of auto naar Punto Sabbioni en met de “Vaporetto” Lijnboot vaar je naar de stad. Geen stress met parkeren, wat zo wie z0 buiten de stad moet. Het leuke is je vaart zo aan op het Lido en de Piazza San Marco. Zie hotel New en hotel Astromare. Een camping met mobilhome of toch een hotel in de stad? Ook dit is mogelijk!!!

[Not a valid template]